Sanatçı, adeta tabiatın eksik bıraktığı şeyleri tamamlar. Bugün estetiğin en temel kavramı, güzelliktir. Güzellik, çağdan çağa, toplumdan topluma ve insandan insana, hattâ insanın yaşına, mesleğine, içinde bulunduğu sosyal ve psikolojik duruma göre değişen bir değerdir. Zaten insan gerçek bir dünyada kendi koyduğu, yaygın kabul gören değerleriyle yaşar. Bilgilerimizi düzenleyen doğruluk değerleri, ahlâkımızı düzenleyen iyilik değerleri ekonomimizi ve pratik hayatımızı düzenleyen yararlılık değerleri ve estetik hayatımızı düzenleyen güzellik değerleri vardır. Bu değerleri ortaya koyan, bir şeyi iyi, güzel yapan insandır.
Doğadaki güzellik büyük ölçüde simetri ye bağlıdır. Canlıların bedeni sağ ve sol olarak simetriktir. Sanat eserlerinin de güzel olarak algılanmasında simetri çok önemlidir. Harmoninin, temelinde çoklukta birlik bulunur. Evrende herşey çok ve karmaşık gibi görünür. Ama çoklukta birlik sağlanınca bir uyum, bir güç, bir güzellik ortaya çıkar.
Ağız sağlığını kazanırken estetik kazanımları bir tarafa itmemiz mümkün olamaz , hepsi birer bütündür kişinin kendisini daha sağlıklı hissetmesinde en önemli etkenler fizyolojik değil psikolojik etkenlerdir. Bu psikolojik etkenlerin başında da görünüm gelir.
Ağız ve diş sağlığı olarak konuyu ele alırsak ; çapraşık dişler, ayrık dişler,çürük dişler,eksik dişler,sarı dişler,kırık dişler vs. yüzün bütünlüğünü sıkıntıya düşürür ve gülümseyişlerimizi etkiler.Toplumsal iletişimde kendisi ile barışık olan insanlar gülümser ,bu gülümsemeleri rahat yapamıyorsanız sorun var demektir.
Estetik anlamda en iyi görünüm doğala en yakın görünümdür ;yüz şeklinize,ten renginize gülümseme biçiminize bağlı olarak yapılan estetik çalışmalar başarılı çalışmalardır.Doğalı yakalamak ve bunu yansıtabilmek bizim işimiz; dental sektörde gelişen materyaller doğal dişi en iyi nasıl taklit edebilirim mantığı üzerinde çalışmalar sonucunda elde edilmektedir ve bu materyaller profesyonel bakışla birleştirildiğinde sonuca ulaşmak kolay olabılıyor.